facebooktwitterlinkedingoogleplusyahooyoutube

Uit eten

Bezoek musea..

Het weer

Light Drizzle

7°C

Overasselt

Light Drizzle

Vochtigheid: 81%

Windsnelheid: 4.83 km/h

  • 24 Mar 2016

    Rain 10°C 7°C

  • 25 Mar 2016

    Rain 9°C 2°C

Wandelroutes

Het Vennenpad (Overasselt-Wijchen) 13 km

Ten zuid-oosten van Wijchen start het Vennenpad. Het Vennenpad kronkelt om de bekende Overasseltse- en Hatertse vennen. Vennen zijn waterpartijen, die niet gevoed worden door grondwater, maar die voor de aanvoer van water grotendeels op (mineraalarm) regenwater zijn aangewezen. Niet alleen de Overasseltse en Hatertse vennen zijn in deze route opgenomen, ook het Wijchense ven kunt u tijdens uw tocht bewonderen. Het gebied is naast natuurpracht rijk aan historie en indrukwekkende verhalen. Niet ver hier vandaan vond bijvoorbeeld de luchtlandingsoperatie in Nederasselt plaats.

Wandelroute St. Jansberg (Mook), 6 km

Lieflijk neergevlijd tussen Maas en heuvelland, biedt Mook en omgeving misschien wel de meest gevarieerde recreatiemogelijkheden van Nederland. Want waar anders zijn water, heide, bossen en heuvels op loopafstand te vinden? Deze route van 6 km leidt u over de Mookerheide. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over het Maasdal. Geniet van de weldadige rust in de uitgestrekte bossen op de heuvels en van de mooie heide. Onderweg ziet u wellicht een buizerd, een boomleeuwerik, of hoort u het bekende geluid van de tjiftjaf. 

HEIDE op de STUWWAL, 11 km

Ontdek de zandhagedis en roodborsttapuit tijdens uw wandeling door het heideherstelproject op de Nijmeegse stuwwal. De route voert vanaf station Molenhoek over de Heumense schans en Mulderskop door Heumensoord naar station Nijmegen Heyendaal. Met uitgebreide achtergrondinformatie over het hoe en waarom van heideherstel.

Wandelroute de Duivelsberg (Berg en Dal) 6 km

Schitterende route van 6km door het bos in de Gelderlandse omgeving, precies op de grens met Duitsland. Veel interessante zichten en historische punten.Tijdens deze wandeling beklimt u 4 "bergen" die voor nederlands begripen behoorlijk stel zijn. Ze zijn vele duizenden jaren geleden opgestuwd door een dik pakket ijs dat hier tot stilstand kwam. Ook de bossen op de heuvels lijken oeroud, maar schijn bedriegt: tot 1800 lagen er vooral akkertjes, boomgaarden en heidevelden  op de hellingen. Pas daarna vond bebossing plaats. Op de eerste deel van de route passeert u onder meer een leemgroeve, waar in het begin van de jaartelling romeinse soldaten al klei wonnen. Even verder heeft de Filosofenbeek een diep dal uitgesleten tussen twee bergen.

Stadswandeling Nijmegen in 't groen

Deze ongeveer 12 kilometer lange wandeling kent vele hoogteverschillen en is daarom geschikt voor de min of meer geoefende wandelaar en absoluut ongeschikt voor rolstoelers of ongetrainden. Flink doorlopend zeer geschikt als trainingsrondje van ongeveer 2 uur, wandelend en genietend van de mooie natuur en aanwezige rustpunten, prima geschikt voor een groen dagje Nijmegen. Met behulp van de plattegrond is de route natuurlijk altijd in te korten.

Inschrijven Nieuwsbrief

Voorwaarden

Bel mij!

               We bellen u graag terug!

            belmij

Bel voor meer info!

06 5134 6957

We staan u graag persoonlijk te woord.

Wij zijn bereikbaar:
      Werkdagen: 16:00 uur tot 20:00 uur
      Zaterdag    : 10:00 uur tot 15:00 uur

 

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries