FIETSROUTES RIJK VAN NIJMEGEN

In het Rijk van Nijmegen is het heerlijk fietsen.

WAT TE ZIEN

Bezienswaardigheden in de omgeving

WAAR TE WANDELEN

Mooie interessante wandelroutes

WAAR TE ETEN

Leuke restaurants

WIJCHENSE PLATTELANDSROUTE

43 km

Tijdens deze fietstocht maak je een rondje om Wijchen heen. De route komt langs recreatiegebied de Berendonck, waar je met goed weer lekker aan het water kunt liggen of een duik kunt nemen, door de bossen rond de Haterse Vennen, langs de Maas en kastelen.

Deze fietsroute leidt je door het Wijchense landschap vol verrassingen. In dit Tweestromenland tussen de Maas en de Waal kom je op de fiets door veel bossen, langs prachtige vennen en uitgestrekte agrarische gebieden.

LANGS DE MAAS

46 km

Er valt volop te genieten aan en langs de Gelderse rivieren. Niet voor niets is Gelderland de mooiste waterkant van Nederland.

De Maas stroomt langs pittoreske plaatsjes, kastelen, musea en de leukste terrassen. Aan het water vind je bovendien een schat aan cultuurhistorisch erfgoed. Je vindt er bouwwerken van de mens om de kracht van het water te beteugelen maar ook om zich te verdedigen tegen de vijand of om juist slim gebruik te maken van de kracht van het water.

DIJKGEHEIMEN OOST

57 km


Dijken vol verhalen
Dijkmagazijnen. Ze horen bij het rivierenlandschap, als een kast in een woonhuis of kantoor. Maar wat weten we eigenlijk van die vaak stille gebouwtjes langs de Gelderse rivieren? Er gaat een wereld van verhalen achter schuil. In deze twee fietsroutes door het Land van Maas en Waal onthullen we veel dijkgeheimen...

Het rivierenlandschap waar je zo doorheen fietst ziet er sereen uit, maar is een en al oerkracht. Hele dorpen zijn door het rivierwater weggevaagd. Tegelijk is de Gelderse rivierklei goud voor de natuur. Er kleven ook andere verhalen aan rivieren. Huisje in de uiterwaarden kopen? De adel koos liever voor een kasteel: hoog en droog boven de rivier…

Lijkt dit je leuk om te doen? Bekijk onze arrangementen.

LIBERATION ROUTE

46 km

De Liberation Route Europe geeft je een indruk van wat zich in 1944 en 1945 afspeelde in Noord-Brabant en Gelderland.

Op bijna 100 locaties liggen veldkeien met informatiepanelen, de zogenaamde luisterplekken. Tijdens deze route fiets je langs diverse locaties die belangrijk zijn geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog in de gemeenten Heumen, Cuijk, Grave en Mook & Middelaar.

Onderweg kan je de verhalen van de luisterplekken gratis via liberationroute.nl of via de Liberation Route Europe app beluisteren.

WIJNROUTE GROESBEEK

30 km

Wijnliefhebbers hoeven sinds een jaar of tien niet meer naar Frankrijk of de Eifel als ze langs druivenranken willen fietsen of wandelen.

Door de heuvels en bijzondere grondsoort is de omgeving van Groesbeek uitermate geschikt voor wijnbouw. Groesbeek heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een kleinschalig wijngebied en mag zich met trots hét wijndorp van Nederland noemen. In totaal zes enthousiaste wijnboeren zijn het avontuur aangegaan en hebben een mooi areaal aan wijnstokken neergezet. Een succesvol initiatief, want regelmatig valt Groesbeekse wijn in de prijzen tijdens wijnkeuringen.

Met deze route fiets je door het prachtige bosrijke en heuvelachtige gebied rond Groesbeek.

De ideale uitvalsbasis voor fantastische fietstochten

MAASROUTE

29 km

In dit gebied rondom de Maas kun je uitstekend fietsen. Stuwwallen met machtige en tegelijkertijd sprookjesachtige bossen, heidelandschap en water wisselen elkaar af.

Op diverse punten kun je genieten van prachtige vergezichten over het Maasdal waar aan de overkant het Brabantse land knipoogt. Bijzonder ook zijn de cultuurhistorische punten in deze route zoals De Mookerhei en de met de hier in 1574 bevochten Slag verbonden legende van Kiste Trui. Kortom een echte aanrader voor de natuur- en cultuurliefhebber!

Grote delen van de route fiets je langs een van de grootste rivieren van Nederland: de Maas. Opmerkelijk is dat stroomopwaarts van Mook geen dijken langs de Maas liggen.

NEEM CONTACT OP!

Heb jij een vraag? Neem contact met ons op. We helpen je graag.

Bel ons

Wenst u direct contact te hebben met ons neem dan telefonisch contact op. Mobiel: 06 5134 6957

Stuur ons een e-mail

Heb je vragen, problemen, nieuws of iets anders dat je ons wilt vertellen? Stuur ons een e-mail of maak gebruik van het formulier.

Kom langs en kijk

Kom even langs en neem een kijkje in Ons Gastenverblijf. Ook kunt u vast de omgeving verkennen.