WANDELROUTES RIJK VAN NIJMEGEN

Een grote afwisseling in landschappen.

WAT TE ZIEN

Bezienswaardigheden in de omgeving

WAAR TE FIETSEN

Leuke mooie fietsroutes

WAAR TE WANDELEN

Mooie interessante wandelroutes

HET VENNENPAD (Overasselt-Wijchen)

13 km

Ten zuid-oosten van Wijchen start het Vennenpad. Het Vennenpad kronkelt om de bekende Overasseltse- en Hatertse vennen. Vennen zijn waterpartijen, die niet gevoed worden door grondwater, maar die voor de aanvoer van water grotendeels op (mineraalarm) regenwater zijn aangewezen. Niet alleen de Overasseltse en Hatertse vennen zijn in deze route opgenomen, ook het Wijchense ven kunt u tijdens uw tocht bewonderen. Het gebied is naast natuurpracht rijk aan historie en indrukwekkende verhalen. Niet ver hier vandaan vond bijvoorbeeld de luchtlandingsoperatie in Nederasselt plaats.

WANDELROUTE ST. JANSBERG (MOOK)

6 km

Lieflijk neergevlijd tussen Maas en heuvelland, biedt Mook en omgeving misschien wel de meest gevarieerde recreatiemogelijkheden van Nederland. Want waar anders zijn water, heide, bossen en heuvels op loopafstand te vinden? Deze route van 6 km leidt u over de Mookerheide. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over het Maasdal. Geniet van de weldadige rust in de uitgestrekte bossen op de heuvels en van de mooie heide. Onderweg ziet u wellicht een buizerd, een boomleeuwerik, of hoort u het bekende geluid van de tjiftjaf.

HEIDE OP DE STUWWAL

11 km

Ontdek de zandhagedis en roodborsttapuit tijdens uw wandeling door het heideherstelproject op de Nijmeegse stuwwal. De route voert vanaf station Molenhoek over de Heumense schans en Mulderskop door Heumensoord naar station Nijmegen Heyendaal. Met uitgebreide achtergrondinformatie over het hoe en waarom van heideherstel.

Lijkt dit op leuk? Bekijk onze arrangementen.

WANDELROUTE DE DUIVELSBERG (BERG EN DAL)

6 km

Schitterende route door het bos in de Gelderlandse omgeving, precies op de grens met Duitsland. Veel interessante zichten en historische punten.Tijdens deze wandeling beklimt u 4 "bergen" die voor nederlands begripen behoorlijk stel zijn. Ze zijn vele duizenden jaren geleden opgestuwd door een dik pakket ijs dat hier tot stilstand kwam. Ook de bossen op de heuvels lijken oeroud, maar schijn bedriegt: tot 1800 lagen er vooral akkertjes, boomgaarden en heidevelden op de hellingen. Pas daarna vond bebossing plaats. Op de eerste deel van de route passeert u onder meer een leemgroeve, waar in het begin van de jaartelling romeinse soldaten al klei wonnen. Even verder heeft de Filosofenbeek een diep dal uitgesleten tussen twee bergen.

STADSWANDELING NIJMEGEN

5 km

De rijke cultuurhistorie van Nijmegen gaat tweeduizend jaar terug, toen de Romeinen hier neerstreken en Nijmegen uitgroeide tot de grootste stad van het toenmalige Nederland. Enkele eeuwen later koos keizer Karel de Grote het Valkhof uit om er een paleis te bouwen en werd het één van de belangrijkste plaatsen van zijn rijk. In de eeuwen daarna kozen ook vele andere vorsten, hertogen en keizers Nijmegen als domicilie. Nijmegen viel als Rijksstad onder rechtstreeks gezag van de keizer van het Rooms-Duitse Rijk. De Nijmegenaren hoorden daardoor tot de meest bevoorrechte burgers van Europa.

De ideale uitvalsbasis voor prachtige wandelingen

STRUINOMMETJE MAAS

8 km

Heumen ligt in het Land van Maas en Waal. Dit is terug te zien in het landschap, dijkdoorbraken en overstromingen hebben het gebied gevormd. De dijken bieden een prachtig gezicht over het oer-Hollands stukje land met buitenpolders, uiterwaarden, bossen en vennen. De afgelopen jaren zijn de Maasheggen in de uiterwaarden van Heumen, Overasselt en Nederasselt hersteld. Het gaat om eeuwenoude vlechtheggen, die een bijzonder ecosysteem vormen waarin verschillende zeldzame planten- en diersoorten voorkomen. Kortom, een heerlijk gebied om doorheen te struinen.

NEEM CONTACT OP!

Heb jij een vraag? Neem contact met ons op. We helpen je graag.

Bel ons

Wenst u direct contact te hebben met ons neem dan telefonisch contact op. Mobiel: 06 5134 6957

Stuur ons een e-mail

Heb je vragen, problemen, nieuws of iets anders dat je ons wilt vertellen? Stuur ons een e-mail of maak gebruik van het formulier.

Kom langs en kijk

Kom even langs en neem een kijkje in Ons Gastenverblijf. Ook kunt u vast de omgeving verkennen.